Over ons

Ontzorg.net biedt de oplossing aan zorg-instellingen om op clientniveau, diensten zoals televisie, internet en telefonie aan te bieden!

Bellen: eenvoudig beheer

Via het portaal is het bellen ook eenvoudig te beheren, denk bijvoorbeeld aan het blokkeren van telefoonnummers of het instellen van een bestedingslimiet. We kunnen ook een verkort nummer instellen (bijvoorbeeld: 333), waarop altijd een begeleider bereikbaar is. Dit nummer werkt ook zonder beltegoed. Voor iedereen is dit verkorte nummer gelijk en iedereen krijgt de juiste begeleider aan de telefoon.


Administratie goed geregeld

De bijkomende administratie pakken we naar wens op. Hierbij is maatwerk ook de kern. De facturatie kunnen we per cliënt instellen. Of de factuur nou geheel of gedeeltelijk naar de zorginstelling, de bewindvoerder of de cliënt moet: we automatiseren het efficiënt en zorgvuldig. Dat scheelt de zorginstelling veel administratief werk.


Gespecialiseerde helpdesk

Het proces van provider tot aan cliënt kunnen we volledig uit handen nemen en automatiseren. We zijn provider-onafhankelijk. De techniek zien we als een hulpmiddel, het menselijke aspect staat bij ons voorop. Heeft uw cliënt een vraag? Cliënten mogen zélf contact opnemen met onze helpdesk. Daar weten onze medewerkers precies hoe ze cliënten verder moeten helpen. Zodat ook zij kunnen genieten van internet, telefonie en tv.

Ziggo is onze vaste partner

Vanaf de kabelaansluiting van uw provider levert Ontzorg.net de door u gekozen diensten. We leveren en installeren de infrastructuur voor TV, telefonie, internet en domotica. 

  • Begeleiding is ons uitgangspunt
  • Gericht op custom service
  • Innoverend en kennisontwikkeling
  • Begeleiding is ons uitgangspunt
  • Gericht op custom service

Een deel van onze klanten